Kapel

Workshops

Voor Workshops op de Ganesh instrumenten kun je in Nederland terecht  bij Marijke Koerselman en In België bij Conny Vercaigne.

In Culemborg met Marijke koerselman:
Een Workshop met de Ganesh Instrumenten in Culemborg door Marijke Koerselman :

Workshop Ganesh Klankbuizen, Nada Tarangini en Monochord  Met Marijke Koerselman

In deze workshop ervaar je de diepe klankwerking van de Ganesh Klankbuizen in combinatie met het Ganesh Monochord en de Ganesh Nada Tarangini.
De klanken van Monochord en Nada Tarangini  resoneren tot diep in je lichaam. Ze creëren rust en harmonie in je energieveld.
De heldere en lang dragende klanken van de Ganesh Klankbuizen werken zuiverend voor lichaam en geest. De klankbuizen kunnen zowel muzikaal als therapeutisch gebruikt worden.
Tijdens de workshop beluisteren en bespelen we het Monochord, de Nada Tarangini en de Klankbuizen, waarbij de klanken ons als vanzelf naar de stilte voeren.Je leert hoe je de instrumenten en klankbuizen optimaal kunt laten klinken en hoe je verschillende stemmingen kunt laten ontstaan, die elk een andere sfeer oproepen.
Het programma zal een afwisseling zijn van klank en stilte, van luisteren en spelen.
Muzikale kennis of ervaring is niet nodig. Het gaat vooral om al luisterend de klanken te laten ontstaan.

Datum workshop: zondagmiddag 5 november 2023.
Tijdstip: 13.30 – 17.00 uur
Locatie: Inspiratieruimte EduQreation, Hendrik Marsmanweg 16 Culemborg
Deelname: € 75,00, incl. thee/koffie en het gebruik van de Ganesh instrumenten
Maximaal aantal deelnemers: 5
Aanmelden:via het contactformulier of per telefoon

Opgave en Informatie: 

 

bij https://www.allesismuziek.nl/instrumenten

Workshops Bij Klanklichaam in België:

https://www.klanklichaam.be/stilte-instrumenten-leren-bespelen/

Tijdens deze workshops opent zich een nieuwe wereld en maak je kennis met de hemelse klanken van unieke Ganesh-snaarinstrumenten. Deze instrumenten zijn geïnspireerd op klassieke Indische instrumenten en zijn speciaal gebouwd om de taal van het hart te laten horen. Muzikale voorkennis is niet nodig en ook al raakte je nog nooit een instrument aan, dan nog kun je zonder probleem deelnemen aan deze workshop. Samen verkennen we de instrumenten, verbinden ons ermee en laten het lied van ons hart weerklinken. In het begin misschien nog onzeker en wat aarzelend, maar doorheen de twee dagen raak je meer en meer vertrouwd met de instrumenten en groeit je zelfvertrouwen.

Je krijgt de kans tijdens deze twee dagen om op verschillende instrumenten te spelen zodat je kunt voelen welk instrument je het meeste aanspreekt. Je krijgt uitleg over de instrumenten en over de manier van bespelen, maar bovenal krijg je de kans om zelf te spelen. Vlugger dan je verwacht, zul je verbaasd zijn welke klanken jij maakt, want deze instrumenten zijn er speciaal voor gebouwd om ze intuïtief te kunnen bespelen. Stil worden, luisteren en voelen zijn de sleutelwoorden van deze muzikale pelgrimstocht. 

In 2014 startte ik met de opleiding tot docent om mijn eigen speelplezier niet alleen met anderen te kunnen delen, maar hen ook te leren hoe ze zelf aan de slag kunnen met deze instrumenten.

Ik ben dan ook zeer blij om deze unieke workshop in België te kunnen aanbieden.

Schrijf je online in

 “De juiste snaar raken”

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De instrumenten die gebruikt worden zijn er speciaal voor gebouwd om de taal van het hart te laten horen. Het geeft niet of je misschien het idee hebt dat je geen muziek kunt maken.
Het wonderlijke van deze reis is dat gaandeweg vanzelf je zelfvertrouwen gaat groeien.
We gaan deze dag op verschillende Ganesh instrumenten spelen. Je krijgt uitleg over de verschillende instrumenten maar vooral veel gelegenheid om zelf te spelen. Deze dag is geschikt, zowel voor beginners als voor mensen die vaker een workshop hebben gedaan.
Ieder zal op zijn/haar eigen niveau aangesproken worden.

Ganesh-santoor workshop 

 

santoor Ganesh

 

Als je de Ganesh santoor ziet, zonder er ooit op gespeeld te hebben, dan denk je al snel “dit instrument zal ik nooit kunnen spelen” Maar als je er eenmaal op gespeeld hebt laat het je niet meer los.

Je merkt algauw dat je helemaal niet hoeft te kunnen spelen om toch prachtige muziek uit de Ganesh santoor te halen. Er gaat een wereld van muziek voor je open met dit instrument.

ganesh santoor

Het spelen op de Ganesh Santoor kan een fantastisch avontuur zijn, waarin je kunt leren dat je er helemaal mag zijn!     Je mag je laten horen!     In het santoorspel kun je een heldere vrijheid gaan ervaren die is als het gevoel van het uitslaan van je vleugels.

 

 

Ganesh Muziek Weekend

Nog niet gepland.

 

zaterdag 10.00 u – zondag 16.30 u

twee dagen lang muziek maken op de Ganesh instrumenten. ganesh_muziek7
Het geeft niet of je ooit eerder muziek hebt gemaakt; We nemen je mee op een pelgrimage,een reis naar het innerlijk heiligdom, waar de taal die gesproken wordt,uit klank en Stilte bestaat; De taal van het Hart!

De instrumenten die gebruikt worden zijn er speciaal voor gebouwd om de taal van het hart te laten horen. Het geeft niet of je misschien het idee hebt dat je geen muziek kunt maken.
Het wonderlijke van deze reis is dat gaandeweg vanzelf je zelfvertrouwen gaat groeien.
ganesh_instrumenten_docent_2
We gaan deze dag op verschillende Ganesh instrumenten spelen. Je krijgt uitleg over de verschillende instrumenten maar vooral veel gelegenheid om zelf te spelen. Dit weekend is geschikt, zowel voor beginners als voor mensen die vaker een workshop hebben gedaan.
Ieder zal op zijn/haar eigen niveau aangesproken worden.

 

 

Workshop Ganesh-Swaramandala      

 GANESH SWARAMANDALA

De Ganesh swaramandala is een wonderlijk instrument; probeer hem eens te bespelen en je hart erbij gesloten te houden, je zal merken dat dat bijna niet lukt.

Swara betekend noot of toon en mandala is een cirkel. Een Ganesh swaramandala is een cirkel van noten. De Ganesh swaramandala wordt gebruikt voor het begeleiden van zang, chants , solo instrumenten of als ondersteuning bij verhalen vertellen.

Het is ook een instrument wat je op een tussendoormomentje even kan pakken om met behulp van de stemming van de Ganesh swaramandala je eigen stemming te verheffen.

De Ganesh swaramandala kan soms klinken alsof er sterretjes uit de hemel komen dalen.

 

Wat doen we tijdens de workshop?:

We leren hoe we de Ganesh-Swaramandala vast kunnen houden. Hoe kunnen we een mooie klank aan het instrument ontlokken?  Hoe kun je erop spelen (Zonder noten te kunnen lezen)?  Hoe kun je erop samenspelen? En hoe kun je de swaramandala zelf stemmen?

 

Voor wie is deze workshop?:

In eerste instantie voor iedereen die nieuwsgierig is naar de Ganesh-Swaramandala

Voor iedereen die overweegt een Swaramandala aan te schaffen maar eerst eens wil proberen of het iets voor hem of haar is.    Voor iedereen die al een Ganesh-Swaramandala heeft maar wel eens een nieuwe impuls wil hebben om weer met nieuwe inspiratie verder te kunnen.

 

Datum: nog in te plannen

Ervaring met instrumenten of muziek is niet nodig voor deze dag

Begeleiding : Micha Stemerding

 

 

 

 

 

 

Datum: nog in te plannen

Ervaring met instrumenten of muziek is niet nodig voor deze dag

Begeleiding : Micha Stemerding

 

kapel_geschaald

begeleiding: Micha en jaan Stemerding

 ganesh_muziek1

 

voor info over programma’s van Ganesh Musical Instruments kun je terecht op www.alandi.org

Inschrijven voor nieuwsbrief:

 wij gaan zorgvuldig met uw contactgegevens om. Wij geven of verkopen deze niet aan derden.

 

9 gedachten over “Workshops

 1. Irma Soetekouw

  ik wil graag eens proberen te spelen op een Lier. Bij mijn TaiChi collega Jack (de Schaapshoeve) heb ik dit instrument gezien en gehoord. prachtig gewoon. Is het mogelijk dit te leren ? en een instrument aan te schaffen?

  Reageren
  1. mstemerding Bericht auteur

   De Ganesh Instrumenten zijn erg makkelijk te bespelen.
   Je kunt een afspraak maken om in het winkeltje in steyl (bij venlo) te komen uitproberen. ganesh©ganesh.nl (©=@)
   op 1 oktober hebben we ook weer een Ganesh muziekworkshop waarbij je op verschillende van deze instrumenten leert spelen. http://alandi.org/programma/ganesh-muziek-workshop/

   Reageren
 2. Marise Kremers

  Hallo medewerkers van Ganesh,
  Ik ben op zoek naar de cd “Zeven Hemelen” :Nada Tarangini / Sitar-lier en Swaramandala
  Is deze nog te bestellen?
  Met vriendelijke groet,
  Marise Kremers
  06-53860413

  Reageren
 3. Giny ten Brummelhuis

  Dag lieve mensen.
  Ik heb een vraag: Is het mogelijk om op de Ganeshdagen met je eigen tanpura mee te komen spelen.
  Ik heb jaren geleden een tanpuragekocht bij Monique en Gijs en een workshop gevolgde bij ALandi. Het is wat weggezakt en heb behoefte om weer het e.e.a. op te halen. Stemmen, snaren wisselen en samen spelen en zingen.
  Met vriendelijke groet,
  Giny ten Brummelhuis

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *