ganesh instrumenten

Ganesh Musical Instruments

We zijn van Steyl naar Tilburg gegaan met Ganesh Musical Instruments

Wij kunnen ook instrumenten versturen. Kijk maar eens op onze webshop.

Je kunt intussen ook terecht bij:

bij https://allesismuziek.nl/workshop-ganesh-instrumenten   Voor individuele lessen op de Ganesh instrumenten

bij https://www.allesismuziek.nl/instrumenten  voor nederland  en bij https://www.klanklichaam.be/stilte-instrumenten-leren-bespelen/  voor België

 

voor info over programma’s van Ganesh Musical Instruments kun je terecht op www.alandi.org

Inschrijven voor nieuwsbrief:

wij gaan zorgvuldig met uw contactgegevens om. Wij geven of verkopen deze niet aan derden.

ganesh lieren

Ganesh Musical Instruments is in 1991 opgericht door Micha Stemerding.

Micha Stemerding (1964)

Met ouders die altijd in yoga en India geïnteresseerd waren groeide Micha Stemerding op in een sfeer waar meditatie en innerlijke groei net zo vanzelfsprekend waren als eten en drinken.

Samen met zijn ouders zette hij “de Leonardushoeve” op: een groot cursuscentrum waar wekelijks groepen naartoe kwamen om workshops te volgen. Het dagschema in de Leonardushoeve was gebaseerd op het Ashram leven. Met regelmatig terugkerende tijden van meditatie, chanten van devotionele liederen. En iedereen die kwam, of het nu voor een workshop of verblijf was, deed mee aan alle praktische dingen die in en om het huis moesten gebeuren. Verschillende Indiase muziekleraren, zoals Ustad Zamir Ahmed Khan en Pt. Ashok Pathak kwamen in de leonardushoeve lesgeven; waarbij Micha veel opstak over de Indiase muziek.

Na een jaar of vijf intensief mee te hebben gewerkt in de Leonardushoeve was Micha in de gelegenheid om een meubelmakerij over te nemen. Hij verhuisde met zijn gezin naar Beesel waar hij in de meubelmakerij zichzelf het vak van instrumentbouwer aanleerde. Zo kreeg de liefde voor muziek een concrete tastbare gestalte in de vorm van instrumenten. In verschillende workshops die hij gaf, testte Micha hoe de instrumenten bij  mensen aansloegen en wat voor een uitwerking ze op de mensen hadden. Zo ontwikkelde Micha  instrumenten die zowel makkelijk te bespelen zijn, als ook een hele zuivere en rijke klank kunnen voortbrengen.

Vanuit de behoefte om de muziekworkshops en de instrumenten een eigen plek te geven, hebben Micha en zijn vrouw Jaan een deel van een klooster gehuurd waar zij “Alandi Retreat Site” begonnen. En Vanaf de opening in 2000 zijn er vele mensen in Alandi geweest en hebben zij de helende klanken van de muziek niet alleen kunnen horen maar ook zelf kunnen produceren.

Micha Stemerding

Een gedachte over “Ganesh Musical Instruments

  1. Paulien van Erp

    Prachtige vernieuwingen in je website Micha. Veelbelovend! Fijn om de instrumenten te kunnen horen. Ik was blij verrast door de ekaswara. Wat één toon aan klanken kan voortbrengen!
    Paulien van Erp

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *