De Ganesh Instrumenten

We zijn van Steyl naar Tilburg gegaan met Ganesh Musical Instruments ganesh@ganesh.nl   013 785 1744

 

Elk Ganesh instrument is het resultaat van een zoektocht.

Met de Ganesh- instrumenten is niet alleen een nieuw soort instrumenten ontstaan maar ook  een nieuwe manier van spelen.

De zoektocht bij het ontwerpen en bouwen van  de instrumenten is er op gericht dat de instrumenten geschikt moeten zijn  om er meteen muziek op te kunnen maken. Dus niet Jarenlang oefenen voor je  muziek kunt maken; na vijf minuten oefenen en vooral goed luisteren naar  het instrument, komen er al heel mooie klanken uit. En na een workshop van een weekend sta je echt verbaasd wat een mooie en ontroerende muziek er gemaakt wordt, ook door mensen die nog nooit muziek gemaakt hadden.

Gaandeweg merkten we, tijdens de workshops, hoe deze instrumenten je behulpzaam kunnen zijn je zelfvertrouwen opnieuw te ontdekken en te versterken. De instrumenten nodigen je uit om zo muziek te maken als je nog nooit voor mogelijk gehouden hebt!  Je gaat merken dat je veel meer  kunt dan je wist. Tijdens de workshops is er een sfeer van verbaasd  enthousiasme en groeiend zelfvertrouwen.

GANESH TANPURA LIER GANESH SWARAMANDALA GANESH NADATARANGINI  GANESH SITAR LIER GANESH SANTOOR GANESH MONOCHORD  GANESH MAYURI GANESH KLANKBUIZEN ganesh lier

voor info over programma’s van Ganesh Musical Instruments kun je terecht op www.alandi.org

Inschrijven voor nieuwsbrief:

2 gedachten over “De Ganesh Instrumenten

 1. marleen vanlerberghe

  Beste,

  graag wou ik weten welke van deze instrumenten het meest geschikt is om mantra-zang te begeleiden? Dien je noten te kunnen lezen of muzikale kennis te hebben?

  Vriendelijke groeten
  Marleen

  Reageren
  1. mstemerding Bericht auteur

   Voor mantra zang kan de nadatarangini gebruikt worden. Geeft een mooie basis. Je hoeft er geen noten voor te kunnen lezen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *